Behandling
Det psykologiske arbejde på klinikken er rettet mod både børn og voksne, par, familier og grupper.
Jeg tilbyder en række behandlingsformer målrettet individuelle behov. Jeg anvender både kognitive og psykodynamiske metoder og lægger vægt på at skabe en stærk relation og et trygt miljø for terapien. Derudover tilbyder jeg også telefon- og videokonsultationer samt walk-and-talk sessioner som alternativer til traditionelle klinikmøder.
Du kan læse mere om de specifikke behandlinger herunder.
Kriseaflastende samtaler
Mange af de mennesker, som kommer i klinikken er henvist af egen læge på baggrund af en eller flere kritiske begivenheder i deres umiddelbare liv. Behandlingen er her koncentreret om at skabe overblik og afklaring samt lettelse af de belastende krisereaktioner, som begivenheden kan have udløst.
Arbejdsrelaterede stressreaktioner
De senere år er en del mennesker blevet henvist til psykologsamtaler af deres arbejdsgivere - enten direkte betalt af arbejdsgiverne eller organiseret og betalt via diverse krisenetværk eller forsikringsselskaber.
Symptomerne på stressbelastning og arbejdsrelateret udmattelse kan være alvorligt invaliderende personligt; fysisk og socialt, og det er oftest dybt relevant at søge den enkelte medarbejder akut lettet og "fremtidssikret" mod yderligere belastning af denne karakter.
Samtaler med fokus på stress-aflastning; egenomsorg; nødvendig forandring og udvikling i arbejdslivet er betydningsfuldt for den enkelte medarbejder. I visse tilfælde kan vi også arbejde sammen om, at få skabt en dialog og et samarbejde med arbejdsgiveren, hvilket oftest integreres i forløbet.
Personligt udviklende samtaler
Man behøver ikke at være i akut krise for at gå til psykolog og man behøver ikke at være henvist af egen læge; kommune eller arbejdsplads.
Angst, depressive tendenser; selvværds- og selvtillidssvækkelse eller andre forhold, som hæmmer vores evne til at udfolde os i livet kan selvsagt være anledning til at søge psykologhjælp.
Det er i løbet af de første samtaler, vi i fælleskab afdækker dit behov og egnet metode for det terapeutiske mål, vi sætter. Det er afgørende, at dit behov for støtte til personlig udvikling imødeses i et åbenbart og aktivt samarbejde.
Det er også i forbindelse med behandling af depressive symptomer og angst, at jeg yder terapeutiske samtaler kombineret med bevægelse, som kan være gang eller løb. Fysiske udfoldelser; kombineret med sansepåvirkninger og samtale/refleksion aftales og planlægges individuelt.
Samtaler med udviklingshæmmede
På baggrund af mit mangeårige engagement i indlæringspsykologiske forhold, har jeg en særlig interesse for at strukturere og støtte samtaleforløb med mennesker, som netop har vanskeligt ved selv at fastholde en struktur og reflektere over begivenheder; følelsesmæssige og kognitive belastninger. Samtalerne er her meget støttende – både i konkret forstand med tydelige strukturer og udtryk; men også i terapeutisk forstand med klare kommunikative rammer.
Samarbejde med pårørende og/eller personale er en meget naturlig del af et samtaleforløb med mennesker, der udviklingsmæssigt behøver en tryg og tæt tilknytning til deres primære omsorgskilder. Samarbejdet foregår altid med samtykke fra klienten.
Parsamtaler
Kriser eller optakt til kriser i parforhold kan ofte afhjælpes med psykologisk afklarende og udforskende samtaler. Samtalerne er struktureret over jævne møder af 90 minutters varighed.
Som udgangspunkt skal I være parate til at afsætte tid af til mere end 1 eller 2 møder, idet vi skal have afdækket de aktuelle belastninger; skabe indsigt i de temaer, som jeres funktionsmåde afspejler og skabe ændring eller udvikling af jeres samarbejdsstil.
Evaluering af vores samarbejdsform og umiddelbare udbytte af terapien foretages løbende.
Familie- og gruppesamtaler
Disse samtaler kan komme i stand på mange måder; det kan være en samboende kernefamilie, som selv vælger at søge enkelte konflikter dem imellem belyst og bearbejdet i samarbejde med en psykolog.
Det kan også være kommet i stand efter indledende samtaler med et barn i lav trivsel; hvor det så viser sig nødvendigt at involvere hele eller dele af den samlede familie; uanset om de er samboende eller ej. Børn og unge som vokser op i familier ramt af en eller flere skilsmisser og sammenbragte relationer, har somme tider behov for at skabe udviklende dialoger med deres biologiske forældre om aktuelle konflikter.
Møder og samtaler struktureres efter behov og efter aftale; principielt er der ikke noget - der ikke kan lade sig gøre med hensyn til relevante familiemedlemmers deltagelse i sådanne samtaler og møder.
Samtaler med børn
Jeg arbejder ikke længere med små børn men primært med skolebørn – børn som kan forventes at kunne gennemføre møder, hvor samtale og dialog er det bærende element.
Børnene er, på samme måde som de voksne, henvist af egen læge; ligeledes på baggrund af kritiske begivenheder og akutte reaktioner. De kan også starte i samtalebehandling på baggrund af forældrenes ønske eller f.eks. være henvist af kommunen i forbindelse med diverse indlærings-; udviklings- eller trivselsmæssige vanskeligheder.
For samtaler med børn gælder, at de ofte indledes med en fælles samtale med den ene eller begge forældre, ligesom der aftales løbende opsamlingssamtaler og fælles afslutning.
Ovennævnte procedure varieres, når barnet er lidt ældre. Unge mellem 16-18 år vælger ofte at starte deres samtaleforløb individuelt.